2018. november 16., péntek

Levital System matracok

FIGYELEM! Szabadalmi oltalom alatt álló termékcsalád!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOST LEHET MEGSÉRTŐDNI!

Prológus: Kedves a spanyolviaszt (is) feltaláló önjelölt matrac szakértők, kedves "kreatív" copy-paste matractervezők, kedves elvtelenül terméket másolók, kedves más termékével új fejlesztésként ékeskedők és nem utolsó sorban kedves pereskedni vágyó versenytársaim!
VAN EGY ROSSZ HÍREM!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Levital® System matracok 

A félreértések elkerülése végett: a "Levital" szó is védjegyoltalom alatt áll!)

Aki először jár ezen az oldalon és ezt a cikket olvassa először, azok számára a prológusa ennek az írásnak bizonyára visszataszító, öntömjénező, már-már undorítóan arrogáns lehet. Annyi történt csak hogy meguntam, hogy évek óta beperelnek olyan termék miatt, amit én találtam ki, ők lemásolják, aztán évekig járok különböző bíróságokra, hogy elmagyarázzam az egyértelműt. Meguntam, hogy ha holnap tervezünk egy új matracot, akkor az holnapután a legtöbb helyen megjelenik, mint legújabb fejlesztés vagy, hogy megalkottuk a tökéletes matracot. Ráment 4-5 év, több tízmillió forint, több száz oldal email levelezés, több tucat teszt matrac gyártása-tesztelése itthoni és külföldi gyárakban, közel száz óra tárgyalás jogászokkal, szabadalmi ügyvivőkkel, alapanyag gyártókkal, cégvezetőkkel itthon és külföldön. És még csak az út elején vagyunk. De azt hiszem megérte.




Olyan hosszú volt az út, hogy igazából nem is tudom, hogy hol kezdjem. A legrosszabb az egészben az az, hogy ha egy kicsi szakmai morál is lenne az országban és nem nyúlnák le folyamatosan a termékeinket, akkor már 4 éve a választékunkban lehetne a Levital matraccsalád. Na mindegy. Persze az elején kellene kezdenem, de nem mindennek van egy határozott eleje. Ha in medias res a lényegre szeretnék törni, akkor azzal kezdeném, hogy szabadalmaztattunk egy speciális és mindenki számára elérhető, megfizethető habmatrac technológiát az Egyesült Államokban éppen úgy, mint az Európai Unióban. Egy ilyen szabadalmi eljárás alapvetően sem kis dolog, így sajnos nem is csoda, hogy világ viszonylatba milyen kevés magyar szabadalom van. Ez talán most mindegy is, hiszen mi túl vagyunk rajta, bejegyeztetett, megtörtént.



VIGYÁZAT: szabadalmi oltalom alatt álló termékcsalád



Levital System. Szóval ott kezdődött, hogy voltak kérdések


Kemény, félkemény, enyhén lágy vagy nagyon puha? Vastag, vékony, amerikai típusú 40 cm magas? Zónázott, nem zónázott? Ha zónázott hány zónás? Legyen 5-7 vagy 9 zónás? Hason alszik vagy oldalt, netán hanyatt vagy össze vissza forgolódik? Inkább az ágy fejvégéhez fekszik közelebb vagy lejjebb az ágyon és lelógatja a lábfejét? És ha én így alszom a párom meg amúgy, akkor ezek az ergonómiai zónák hova esnek vajon? Akkor is megfelelő helyre esnek ezek a zónák, ha Júlia 158cm magas Gábor pedig 184cm? Megfelelő matracot venne a testsúlyához, ami akár 3-10 kg-ot is jojózik 2-3 éven belül? Minden matrac márka azt ígéri Önnek, hogy "ez a legjobb matrac" megoldás? Önjelölt matrac szakértők fogják elhitetni Önnel, hogy megalkották Önnek a tökéletes matracot, amiről Ön is látja már pár nap keresgélés után, hogy tucatszámra kaphatók teljesen hasonló termékek szinte minden matrac üzletben? Legyen olcsó valami hangzatos, általában nem is létező alapanyagból vagy legyen drága és még így is a franc se tudja, hogy mi van benne, nem tudni, hogy nem csak a felpolírozott márkáért fizetek-e egy vagyont? Legyen emlékezőhabos, hogy majd izzadhassunk nyáron vagy legyen normál hab, ami legalább olyan rugalmatlan, mint a magyarországi matracválaszték?


Persze nem agysebészetről beszélünk most sem, nem találtuk fel a perpetum mobile-t, sem az instant vizet vagy a zacskós szelet és sajnos az ingyen energiát sem. Viszont lett egy nagyon ígéretes termékcsaládunk: a Levital System. Tulajdonképpen csak egy matracról van szó, ami a különböző testsúlyok, testalkatok problémára reagálva minden testalkat, testsúly, testsúly eloszlás esetén megáll a lábán, megfelelő alátámasztást és formakövetést nyújt. 


Levital Perfect Sense matrac



A technikai háttér

A LeVital System® Perfect Sense és Perfect Contour matracok és ezeknek egy lehelettel lágyabb változata a Sense Touch és a Contour Touch matracok nem egyszerűen csak matracok, hiszen a forradalmi és szabadalmaztatott vágástechnológiai eljárásnak köszönhetően minden eddigi habmatractól különbözik. Az Egyesült Államokban 9,930,971 és az Európai Unió területén EP 3065598 szabadalmi számon is szabadalmi védelem alatt álló LeVital System® alvási rendszer forradalmasítani készül a jövő alvását, megszünteti a testsúly-különbségekből, magasság- és testalkati eltérésekből adódó anomáliákat leegyszerűsítve és biztonságossá téve a matracválasztás bonyolult és sok esetben sikertelen folyamatát.

No komment...

A Levital koncepció

A LeVital System® matrac szabadalom és koncepció eszenciája, hogy a hagyományos és különböző tulajdonságú hideghab alapanyagok megfelelő elrendezésével Smart Layer Position (SLP),  a szigorúan szakmai szempontok szerint megválasztott rétegenként eltérő keménységű és tömegsűrűségű hideghab komfortrétegek megfelelő megválasztásával, arányával, pozicionálásával  és az egészen egyedi vágástechnológiának köszönhetően Adaptive Cutting System (ACS) olyan matrac jöhetett létre, amely megoldja azokat a problémákat, amelyekkel a matracgyártók és a Vásárlók is az egész világon évtizedek óta küzdenek.





Levital Perfect Contour matrac



A problémák megfogalmazása


Az alap probléma mindig a különböző testsúlyból és a különböző testalkatból adódik, hiszen ezen tulajdonságok miatt szinte mindenkinek különböző matracra lenne szüksége. Lágyabbra a könnyebb testalkatúaknak, extra vállzónára a szélesebb vállúaknak, keményebbre a kicsit termetesebb Vásárlóknak, egészen feszes matracra a 120kg fölötti Vásárlóközönségnek, de természetesen még egy franciaágyon belül is többnyire két külön matrac lenne a megfelelő választás, hiszen a párok között is általában nagyobb a testsúly-különbség, mint 15-20%, ami természetesen ergonómiai szempontból két különböző alátámasztást tenne szükségessé. 



Változunk: életkorban, testsúlyban, testalkatban


A következő probléma a változás. Tekintettel, hogy egy kicsit jobb minőségű matrac élettartama 10-12 év, így az esetek többségében ezen időszak alatt változások állhatnak és (többnyire) állnak is be: testsúlyban, komfortérzetben, egészségi állapotban, az egyes nyomáspontok érzékenységében (pl. csípőízület), stb. Ezt egy hagyományos matrac nem képes lekövetni, nem fog alkalmazkodni a megváltozott terheléshez, hiszen mindegyik matrac olyan amilyennek megvettük legfeljebb az évek során már kisebb-nagyobb mértékben veszített tartásából. 




Sajnos általában nem oda esnek, ahová kellene


A harmadik gond évtizedek óta az ergonómiai zónákkal merül fel, hiszen az 5-7-9 ergonómiai zónával kialakított matrac zónáinak elrendezése a különböző testmagasságok és alvási pozíciók esetén többnyire nem a megfelelő helyre esnek, így nagyobb magasság-különbségek esetén például az a helyzet is előállhat, hogy a "tudományosan" kialakított lágyabb vállzóna vagy a feszesebb derékzóna alá vagy éppen fölé kerül a felhasználó váll- vagy medencerésze.





Egyszerűen, tisztán, érthetően



NÉHÁNY GONDOLAT A TERMÉKEKRŐL

A Levital szabadalom lényege, hogy a dinamikusan belépő különböző magasságú elemek által nyújtott differenciált alátámasztás a legszélsőségesebb testsúly, testalkat, testmagasság esetén is megfelelő ergonómiát, ergonómikus alátámasztást nyújt. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha ez így igaz, akkor minek van szükség a Levital matracokból négy van annál több típus gyártására? A kérdés természetesen helyénvaló és a válasz is kézenfekvő. Megoldottuk a különböző testsúlyok anomáliáját, kiköszörültük az ergonómiai zónák évtizedes csorbáit, megfelelő közeget teremtettünk a legkülönbözőbb alvási szokásoknak. Két dologgal azonban nem tudtunk mit kezdeni: a hozott komfortérzet és az előnyben részesített alapanyagok. A legmegfelelőbb alátámasztás és ergonómiai rendszer mellett is a különböző Vásárlók különböző kényelmi igényekkel jellennek meg a szakkereskedésekben. Aki eddig nagyon kemény felületen aludt, ő nehezen fog megszokni egy kellemesen lágy közeget és fordítva. Azon Vásárlók, akik rettegnek az emlékezőhabtól, ők szívesebben vásárolnak rugós vagy hideghab terméket. A két különböző keménységű nagy tömegsűrűségű és nagy rugalmasságú HR hab bázis alapanyagoknak, a HR hideghab komfortrétegnek, a felhasznált gélhab komfortrétegnek köszönhetően létrejövő variációkkal szinte mindenki megtalálhatja álma komfortját a Levital termékei között, hiszen egy Levital matrac:


  • dinamikus akár egy jobb minőségű táskarugós matrac
  • hangtalan, nem mint jó néhány recsegő-ropogó rugós matrac
  • nem tartalmaz fémet, állati szőrt, egészségre ártalmas alapanyagokat
  • a rugós matracokkal ellentétben azonban hajlékony, így állítható ágyrácsokkal is használható
  • lehet feszesebb a keményebb ágyakra vágyók kedvéért és
  • ugyanaz a matrac TOUCH változata lehet lágyabb is az arra vágyóknak
  • lehet HR hideghab réteggel a Sense és a Sense TOUCH termék esetében
  • de a gélfoam emlékezőhab élménye is elérhető minden Countour és Contour TOUCH matracban
  • és nem is kérdés: a Tempur minőségű mosható huzat természetesen mosható és antiallergén
  • a 10 év garancia és az akár 365 napig tartó pénz visszafizetési garancia pedig csupán egy apró figyelmesség

A mindent átfogó megoldás 

A LeVital System® matraccsalád viszont minden esetben alkalmazkodik minden testsúlyhoz, minden testalkathoz, minden magassághoz és minden változáshoz. A speciális Adaptive Cutting System (ACS) vágástechnológiával kialakított belső szerkezet érzékeli a terhelést és egészen kivételes módon könnyű testsúly esetén kellemesen lágy, de határozott komfortot biztosít, míg magasabb testsúly esetén a folyamatosan belépő egyre nagyobb ellenállásnak köszönhetően egy a testsúlyhoz igazodó meglehetősen masszív alátámasztással találjuk szembe magunkat.



A tervezés lassú, rögös útján...


A különböző tulajdonságú rétegeknek és a speciális vágási rendszernek köszönhetően létrejövő sűrű elrendezésű, de különböző magasságú tartó blokkok folyamatosan a terhelés függvényéven lépnek be az alátámasztásba, így míg könnyebb testsúly esetén csak a magasabban elhelyezkedő lágyabb elemek segítik az alátámasztást, addig az egyre nagyobb testsúly függvényében az alacsonyabb blokkok és a feszesebb rétegek folyamatosan kapcsolódnak be az alátámasztás mechanizmusába. 

Az egészséges alvás szerves része a száraz higiénikus alvási környezet, amihez a matrac belső szerkezetének szellőzése is elengedhetetlen követelmény. A LeVital System® matracok tartó blokkjai között kialakított szokatlanul mély és térhálóban elrendezett szellőzőjárataiban a levegő akadálymentesen áramolhat a matrac belső szerkezetében szinte minden irányban. 

Levital matracok

Levital Perfect Sense matrac


A LeVital System® ígérete

A LeVital System® Perfect Sense és Perfect Contour tagjaiból álló matraccsalád a pihentető alvás, az ergonómiai zónák nélküli tökéletes alátámasztás, a kifogástalan igazodás minden testalkathoz és a komfortok közötti választási szabadság ígéretét hozza el Önnek. Legyen Ön fiatal vagy korban érettebb; legyen Ön sovány, telt vagy éppen az átlagosnál erősebb testalkatú; legyen Ön alacsony vagy éppen magasabb az átlagnál a LeVital System® matraccsalád Önt mindegyik esetben 100% biztonsággal támogatni fogja.





A LeVital System® termékcsaláddal tehát egy olyan ígéret áll előttünk, ami forradalmasíthatja a matracgyártást, amely megoldást adhat az évtizedek óta fennálló alapvető ergonómiai problémákra és a különböző testi adottságokból eredő szakmai anomáliákra, amelyre minden jel szerint a hagyományos matracgyártás eddig a hangzatos ígéretek és a felelőtlen állítások ellenére sem volt képes: Egy matrac mindenkinek®.


Forrás: http://epub.hpo.hu/e-nyilvantartas






13 megjegyzés:

  1. Kedves László!
    Leírása alapján nagyon megtetszettek a Levital termékek. Körültekintő emberként szerettem volna tájékozódni (akár külföldi oldalakon is) a véleményekről. Sajnos többszöri nekifutásra sem jártam sikerrel.
    Kérem, hogy amennyiben módjában áll segítsen, hogy helyes döntést hozzak!
    Köszönettel: Cseh Istvánné

    VálaszTörlés
  2. Kedves Cseh Istvánné,

    a Levital System matracok egy magyar szabadalom oltalom alatt álló termékcsalád, amelyet szabadalmi oltalom alá vettek az Európau Únió és az Egyesült Államok területén is. A termékek először 2018. novemberében debütálnak Magyarországod, de folyamatos tárgyalások kezdődtek az európai fontosabb országok és az USA nagy gyártóival is a szabadalom termékeinek külföldi elindítása céljából. A Levital matracok ezért egyenlőre még csak Magyarországon kaphatók, minden bemutatkozást, a Levital matracokhoz tartozó 3D animációs filmet és a termékek leírását megtalálja a www.matracguru.hu oldalon a tanácsok, illetve a termékek között.

    Üdvözlettel:

    Pálinkás László

    Matracguru Alváskultúra
    Patent Co-owner Levital System

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves László!

      Mivel nagyon szeretnék egy nagyon jó matracot, belevágtam a megrendelésbe.

      A facebook oldalukon három link megadásával ingyenes szállítás van feltüntetve. A Matracguruval kezdtem, de a megrendelés során 6 ezer forint szállítási díjat számolt fel. Azért jegyzem meg, mert ha tévedés, akkor orvosolni kellene, ha nem, akkor a facebook oldalon kellene egyértelműsíteni.
      A Gigamatracon sikeresen megrendeltem a terméket szállítási díj nélkül.


      Olvastam 30 napos és 100 napos visszafizetési garanciáról is, viszont a megrendelésnél nem találtam semmit erre vonatkozóan. Az lenne a kérdésem, hogy mi vonatkozik az én megrendelésemre?

      Előre is köszönöm a válaszát, és izgatottan várom a terméket!

      Üdvözlettel: Cseh Istvánné

      Törlés
  3. T. Cím!. Most akkor hogy is van ez? Pár oldallal visszább pont az egymatracos honlapok kivesézésénél állapította hogy ilyen nincs. Most pedig mégis?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen bejegyző!

    Pontosan. Amennyiben megnézzük a "nagy" startup vállalkozások termékeit (Casper, Emma, Tuft&Needle, Purple, Nuun, stb...) mindenhol azt látjuk, hogy teljesen hagyományos matracok, hagyományos alapanyagainak, hagyományos szerkezeti kialakításával készült, hagyományos matracok. Ez alatt azt értem, hogy semmilyen alapanyag vagy technológiai újítás nincs ezekben a matracokban. Bár a legnagyobb ilyen startup a Casper beadta a szabadalmi igényét az egyesült államokra sokkal régebben, mint mi, a Casper matrac (eddig) nem kapott szabadalmi oltalmat. Ennek egyik kézzelfogható magyarázata lehet, hogy a terméknek nincs újdonság ereje. A fent felsorolt nagy startup vállalatok közül egyik sem rendelkezik szabadalmi oltalommal, mert egyik sem tudott újdonságot felmutatni a termékeiben, egyszerűen csak azt állítják, hogy a matrac mindenkinek jó. A Levital az egyetlen olyan matrac a habmatracok között, amelyik Európában és az Egyesült Államokban is szabadalmi oltalommal bír és az Xsensor szenzoros test nyomáspont méréseink is azt igazolják, hogy különböző testalkatok, testsúlyok, testarányok esetén a különböző tesztszemélyek és a különböző matracok között a Levital volt az a termék (és csúcs kategóriás termékeket is vizsgáltunk), amelynél a különböző tesztszemélyes maximális test nyomáspontja a legkisebb szórást mutatta. Szóval továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy az egytermékes matrac oldalak termékeihez képest a Levital valóban átfogó ergonómiai megoldást nyújthat az ilyen típusú habmatracok kedvelőinek körében.

    Üdvözlettel:

    Pálinkás László
    Matracguru. Alváskultúra
    Levital patent co-owner

    VálaszTörlés
  5. köszönöm a választ, így már jobban értem.

    VálaszTörlés
  6. A magyar szabadalom kizárólag a Levital szó levédésére vonatkozik. Tehát annyit tesz, mintha levédetném a "GRKekomat" betűkombinációt. Belenéztem az USA szabadalomba is. Az, hogy levédjük egy termék karakterisztikáját, még nem bizonyítja, hogy az a termék csodát tesz.

    Utánazétem, hogy az ön által említett Casper milyen szabadalmakkal bír, íme: https://patents.justia.com/assignee/casper-sleep-inc szóval van nekik egy pár.

    Hónapok óta matracot keresek, de úgy látom, hogy itt mindenki "rugalmasan fogalmaz"... A végén szerintem maradok annál, hogy rendelek külföldről.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Névtelen bejegyző!

    Amennyiben az ember gondosan utánanéz a dolgoknak, lehet, hogy más információk is szembejöhetnek, mint amilyenek sokszor szeretnénk látni. A Casper esetében, ha legalább annyira elményül benne az ember, hogy elolvassa a 3 szabadalmat, azt fogja tapastalni, hogy mindhárom ugyanaz a szöveg. Ezen túlmenően mindössze annyiról van szó, hogy a memory rétegre egy latex réteg kerül. A latexet mint alapanyagot most nem szeretném minősíteni, található ezzel mélyebben foglalkozó írás az oldalamon. Engedelmével a kutyamatracokkal most nem szeretnék foglalkozni, gondolom Önnek sem központi kérdés ez, sokkal inkább saját maga számára szeretné megtalálni a megfelelő matracot.

    Feltételezem, hogy utánaolvasott és alapos kutatást végzett a témában, mindazonáltal azt javasolnám, hogy a könnyebb érthetőség (és főleg a témához nem értő olvasóink kedvéért) kedvéért először egy kicsit tegyünk rendet a gyerekszobában. A szabadalom és a védjegyoltalom nem ugyanaz a két fogalom. Védjegyoltalom lehet szó, szóösszetétel, logó, színes ábrás rajz, stb, de NEM lehet termék vagy találmány, mert az csak szabadalom vagy annak egyszerűbb változata az ipari mintaoltalom lehet.

    A védjegyoltalom tehát ebben az esetben a Levital szó használatára vonatkozik és mint az a védjegyoltalom természetéből ered csak a megjelölt áruosztályba tartozó termékekre, termékcsaládokra nyújt oltalma.

    A szabadalom minden esetben újdonságkutatással kezdődik, utána lép a megfogalmazás és a beadvány szintjére. Ezt szintén újdonságkutatás követ, amit hivatalból (jelen esetben az EUIPO) kötelező jelleggel végez el. Feladata, hogy megállapítsa, hogy a terméknek, technológiának vagy eljárásnak van-e újdonság ereje. Ezeknél a szakaszoknál néha évekről beszélünk, tehát nem mondható el, hogy nem végeznének alapos munkát.

    Én nem tudom, hogy az Ön szókészletében a mi európai szabadalmunkkal kapcsolatban mit jelent a "rugalmas" fogalmazás, viszont kézzel fogható, egzakt és rugalmatlan információhoz jut, amennyiben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapján Hatályosított Európai Szabadalom státuszban "Végleges szabadalmi oltalom" státusz állapotban van. Bejegyzett. Ezt beteszem a blog ezen oldalának a végére, hogy a kérdések ezen része ne legyen indokolatlanul ismét kérdés.

    Természetesen lehet külföldről is matracot rendelni, szerencsés választást kívánok Önnek!

    VálaszTörlés
  8. Bocsánat, még valami:

    Tudtommal senki nem ígért csodát. Egy átfogó, újszerű, szabadalmaztatott megoldást kínálunk. Egyébként feltöltöttem a cikkek közé a szabadalmi leírást angolul, németül, magyarul. Ne kelljen keresgélni senkinek:-)

    VálaszTörlés
  9. Kedves László!

    Engem kevésbé érdekelnek a szabadalmak, sokkal inkább, hogy hosszú távon jól aludjak a matracon. Kibróbáltam a Levital martacok közül párat, de igazából nem látom a pontos különbséget, technikailag milyen rétegek szerepelnek az egyes matracokban. Ha jól értem, a Countour verziókban van egy gél réteg. De mi a különbség a "sima" és a Touch verziók között?

    Köszönettel!
    Városi Tibor

    VálaszTörlés
  10. Szeretnék érdeklődni, hogy a visszavitt matracok valahol megtekinthetők Önöknél? Hol vannak azok, amiket a pénzvisszafizetési gari miatt valaki visszavisz Önökhöz? Gondolom azok használtan kerülnek értékesítésre, olcsóbban, és jelezve hogy egy visszavitt termékről van szó.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Brand International Kft., Kedves Pálinkás úr!

    Szeptemberben döntöttem egy Levital matrac, konkrétan egy Perfect Contour 90x200-as mellett.
    A matrac felső egyharmadánál a gélhab és a hideghab között fél centiméteren megfolyt ragasztócsík található a matrac teljes szélességében, amely a felső gélhab rétegtől 0,5 cm-rel kitapintható. Ez befolyásolja a matrac kényelmét és funkcióját.
    Ezen felül a gélhab rétegen nem található semmiféle mintázat, ugyanakkor a gélhab felületén 7 fehér folt látható 2-4 cm kiterjedésben.
    Ezt megírtam a support@levitalsystem.hu-ra és Sebők Annamária garanciális ügyintézővel lefolytattuk a szükséges levelezést, a gyár -a tájékoztatása alapján- elfogadta a reklamációmat és cserematracot ajánlott fel.
    Ennek azonban sajnos már 6 hete, ugyanis az aláírt jegyzőkönyvet október 30-án küldtem el. Ez alatt az idő alatt és mai napig sem kaptam semmiféle értesítést arról mikor kapok cserematracot. Tegnap előtt ráírtam az ügyintézőre, de semmi válasz.
    Miről lehet itt szó? Fogok kapni egyáltalán cserematracot? Vagy ezzel az "ortopéd"-del kell beérjem 120ezer forintért? Vagy egyetlen lehetőség a fogyasztóvédelem, esetleg a polgári peres eljárás, ahogyan ezt Önök is felajánlják a honlapon?
    "Jótállási kötelezettségünk elmulasztása esetén a Jogosult igényeit polgári per útján érvényesítheti."
    Elvileg egy ilyenbe belemenni drágább lenne, mint a matrac volt...

    VálaszTörlés