2012. május 30., szerda

Hilding Anders - Hilding matracok

Hilding Anders


Hogy mi a sikere az 1939-ben alakult Hilding Anders cégcsoportnak? Mitől vált a világ egyik legnagyobb matracgyártó vállalatává? Hilding matrac? Mitől sikeresek a Hilding matracok? Az egész egy látomással kezdődött, egy felismeréssel, hogy nem lehet minden országban ugyanazt a matracot értékesíteni, hogy az egyes országoknak eltérő kultúrája, más alvási szokása van és, hogy széles körben az egyes piacokat csak egy meghatározó helyi márka felvásárlásával lehet meghódítani...

Hilding Anders: egy vállalat törénete



 A kezdet
A mára már óriás vállalattá fejlődő cég alapítója Hilding Andersson 1939-ben úgy döntött, hogy megnyitja első bútorgyárát a svédországi  Bjärnum városában. Annak ellenére, hogy vállalkozását a legnehezebb időkben kezdte, a töretlen hitnek és a magas fokú szakmai hozzáértésnek köszönhetően, rövid időn belül a Hilding Anders vállalat egy virágzó vállalkozássá fejlődött olyannyira, hogy az 1940-es évek végére már kiemelkedő hírnevet szerzett vállalatának a kifogástalan minőségű termékeivel.

Kitartás
20 évvel a kezdetek után a Hilding Anders akkora vállalattá nőtte ki magát, hogy képes volt a párhuzamosan szintén dinamikusan fejlődő és szintén svéd IKEA fő beszállítójává vállnia. Az IKEA és a Hilding Ander beszállítói kapcsolata 1959 óta folyamatos, az IKEA matracait, fakeretes ágybetéteit napjainkban is a Hilding Anders gyártja és szállítja immáron több, mint 287 IKEA Áruházba szerte a világon.


A folytatás
1972-ben Holding Andersson fia Olle Andersson nyitott új távlatokat a vállalkozás életében, újszerű és új design szerint kialakított matracai hamar közkedveltté váltak és segítettek a vállalat további terjeszkedésében.


A kiteljesedés
Az igazi és áttörő terjeszkedés azonban a 80'-as évekre tehető és Olle Andersson lánya Ann-Charlotte nevéhez fűződik. Mint a Hilding Anders vállalat új vezetője jelentős földrajzi terjeszkedésekbe kezdett. A terjeszkedés alapfilozófiája, hogy más márkákkal, vállalatokkal ellentétben arra törekedett, hogy a meghódítani kívánt ország kiemelkedő helyi márkajogait vásárolta meg, az esetek többségében a márkához tartozó helyi gyáregységgel együtt. A filozófia igazolta magát a gyakorlatban is, az aktuális ország helyi ismert márkája lehetővé tette, hogy a Hilding Anders minden országban közel maradjon a vásárlóhoz, új márka bevezetése helyett az eddig megszokott márkaneveket szolgálta ki vásárlóit. 1991-re a Hilding Anders Skandinávia legnagyobb bútorgyártó vállalatává fejlődött, az intenzív terjeszkedésnek köszönhetően jelentős piacokat szerzett Európában, Ázsiában és Oroszországban.

Napjaink
Nos, a számok önmagukban fejezik ki a vállalkozás sikerét, egy vízió megvalósíthatóságát és annak hosszú távú létjogosultságát mutatják. Az ezredfordulóra –az amerikai kontinensen kívül- a Hilding Anders a világ legnagyobb matracgyártó cégévé fejlődött, 41 országban, 22 márkajoggal és 18 gyáregységgel visszavonhatatlanul ez első helyen van.

Márkák
Az adott országok helyi vezető márkáinak és azok gyáregységeinek felvásárlásával napjainkra a Hilding Anders cégcsoport –a teljesség igénye nélkül- következő  ismert helyi és világmárkákat tudhatja magáénak: Dunlopillo (Anglia, Írország, Skandinávia), Slumerland, Hespo, Perfecta, Bico, Jensen, Andre Renault, Hilding, Curem, Eastborn, Pillmann, SleeWell, Somilar, Crown Bedding, Ascona...

EGY RITKA ÉRDEKESSÉG:

Hilding IndiviDuality MULTI Pocket zsákrugós rendszerben 515db zsákrugó található egy m2-en. Ez a pontosabb formakövetést, a nagyobb rugalmasságot és a hosszabb élettartamot jelenti. A Hilding IndiviDuality Pocket matrac egy nagyon régi problémakört old meg: két különböző komfortoldal egy matracban. A férfi és női oldal (medium és hard) így az eltérő testsúlyú pároknak is ergonómiailag kifogástalan megoldást kínál.A 7 zónás zsákrugós renszer felületém egy speciális természetes növényi olajokból habosított NATURALI bio-hideghab található, amely természetességén túl nagyfokú légátaresztést és páratlan formakövetést kölcsönöz a matrac felületén.




Hilding matracok. Matracok mindenkinek

Magyarországon kapható Hilding matractípusok: 

Hilding Family Anatomy Comfort, Hilding Family Anatomy HARD, Hilding Original Strong, Hilding IndiviDuality Pocket, Hilding Original Multi Medicott Silver, Hilding IndiviDuality MULTI Pocket

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru

www.biohome.hu
www.matracguru.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése