2012. február 22., szerda

Melyik ágyrácsot?

Milyen ágyrácsot vegyek?
A matractartók különbözősége első sorban a matracmagasságokból és az alapanyagok sajátosságaiból adódnak, így a gyakorlatban egymástól eltérő alvási rendszereket különböztethetünk meg:


ágyborda, deszka borda, fenyő borda
Ágyborda, ágydeszka, deszka bordázat



1., Deszka borda (ágyborda, ágydeszka)
rugós matracok, keményhab matracok vagy 20cm vagy ennél magasabb habmatracok
Info: ezekben a rendszerekben a komfortot, a formakövetést és a dinamikus mozgásokból (pl. forgolódás) keletkező energiákat teljes mértékben a matrac fogja viselni, az alóbb rétegek számára itt semmilyen szerep nem jut.



rugalmas ágyrács, farugós ágyrács, léces ágyrács
Farugós ágyrács, léces ágyrács, rugalmas ágyrács
2., Rugalmas ágyrácsok (farugós ágyrácsok)
Lágyhab matracok (latex, latex-kókusz, HR hab, Dunlopillo Aerial, Aerial Senso), profilozott hideghab matracok (20cm alatt) és az összes hajlítható matrac 12cm fölött.
Info: ebben a rendszerben a fent említett funkciókat a matrac és az ágyrács dinamikus összjátéka fogja adni, tehát "bejátszik" a komfortba, a formakövetésbe és nem utolsó sorban további funkciókkal tölthetünk meg: fejemelős-, fej-lábemelős- és motoros ágyrácsok.



bio ágyrács, demko ágyrács, bio-textima duplasoros ágyrács
Duplasoros ágyrács
3., Duplasoros ágyrácsok (latex tartóbakban) Demko, BioTextima, stb.)

10cm-nél nem vastagabb, általában latex, latex-kókusz matracokhoz alkalmazzák.
Info: a formakövetést nagy részben a duplasoros rács viseli, a felső 5-10cm szinte csak komfortrétegként szolgál.

Mire figyeljünk még?
Ezek rendszerek, amelyeket nem érdemes kevergetni, sőt sok esetben tilos. (pl. a legtöbb rugós matracot farugós ágyrácsra tenni, vagy pl. Dunlopillo matracot fix deszka bordára. Ilyenkor a garancia is többnyire elveszik) Matracvásárlás előtt kérje el a matrac garanciajegyét és győződjön meg róla, hogy a helyes matractartót, ágyrács terméket ajánlották/választotta termékéhez.
Mindig olvassa el a garanciajegyet!

Fontos! Matracvásárlás előtt olvassa el a termék garanciajegyét!
A tapasztalat az, hogy a helytelen tanácsadásból, vagy a helytelen matractartó-választásból eredő garanciális problémák elől a gyártók/disztribútorok -jogosan- kihátrálnak, így Ön az esetleges garanciális igényét a legtöbb esetben még akkor sem érvényesítheti, ha Önnek a kereskedésben nyilvánvalóan rossz alvási rendszert ajánlottak.

Szerencsés választást kívánunk.
Üdvözlettel:

MatracGuru. BioHome! Alváskultúra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése